mapdbot.ai
mapdbot.ai

Medicare compliance answers you can defend in an audit.

Ask a question about CMS marketing and enrollment rules. Every answer quotes the rule and cites the exact section — 42 CFR, the MCMG, and the CY 2027 enrollment guidance.

Example

How long before a sales appointment do I need a signed scope of appointment?

Before a personal marketing appointment, the scope of appointment must be agreed upon and recorded with the beneficiary, and it must be in writing for in-person appointments. The regulation text loaded today does not state a separate waiting period between the scope and the appointment.

What the rule says

“Prior to the personal marketing appointment, the MA plan (or agent or broker, as applicable) must agree upon and record the Scope of Appointment with the beneficiary(ies). The Scope of Appointment must be in writing for in-person personal marketing appointments.”
[42 CFR § 422.2264(c)(3)(i) / § 423.2264(c)(3)(i)]eCFR as of 09/15/2026
  • Cites chapter and section

    Every answer quotes the controlling sentence and names the exact CFR paragraph or guidance section.

  • Checked against the eCFR every day

    mapdbot watches 42 CFR 422 and 423 daily and reviews every rule change before it reaches an answer.

  • Built for independent agents — no FMO required

    Ask what the rule says, in plain English, without waiting on a compliance desk.

Try it free

Your first 5 questions are free, no card required. After that, Pro is $24 a month for 300 questions a month. Cancel anytime.

Ask your first question

Already have an account? Sign in